Maatwerkbedrijf BWB vzw

Nijverheidsstraat 15/2, 1840 Londerzeel
052 52 27 00
info@maatwerkbedrijfBWB.be
BE 0407.642.104)

Voeding

Van veilig verpakken tot stevig laten opvallen

Totaalbehandeling van verse en gekoelde voeding

Je bedrijf maakt een voedingsproduct. En dan moet dat product worden verwerkt, verpakt, bestickerd met de ingrediëntenlijst of gelabeld met de vervaldatum. De checklist met veiligheidsnormen is lang. Wees gerust: wij vinken die moeiteloos af met ongeëvenaarde zorg voor voedselveiligheid en traceability.

Ontdek onze kwaliteitscertificaten

FAVV - AFSCA :
Qfor WSE : Brand Short Description Type Here.
Halal : Brand Short Description Type Here.

24/7 aandacht voor

Hygiëne

Maatwerkbedrijf BWB is een schoolvoorbeeld van hoogstaande integrale kwaliteitszorg. Dat zeggen wij niet zelf: de controlerende instanties gebruiken ons letterlijk graag als voorbeeld.

Komen we in direct contact met voeding? Dan hanteren we extra strenge normen voor hygiëne en bescherming. We dragen aangepaste kleding en schoeisel, en reinigen en desinfecteren in onze highcare-afdeling elke dag de volledige productieruimte.

Zomaar even binnenspringen in de productiezone? Onmogelijk: het systeem laat je pas binnen wanneer je handen gedesinfecteerd zijn.

HACCP

We passen een complete HACCP-procedure toe. Met dit preventief voedselveiligheidssysteem kunnen we systematisch potentiële gevaren identificeren. Dankzij de monitoringsystemen kunnen we snel corrigerende acties ondernemen. De HACCP-procedures garanderen dat producten altijd binnen de afgesproken temperatuurmarges worden bewaard en bewerkt.

Traceability

Bij levering van basisgoederen noteren we alle productiegegevens (vervaldatum, lotcode, SSCC-code) en temperatuurmonsters. Je producten krijgen onmiddellijk een plaats in onze gekoelde magazijnen (in de diepvries op -24°C of in ruimtes met een koeling tussen 1 en 4°C). We volgen elke stap in het productieproces en managen alle vervaldata, lotnummers, SSCC-codes en EAN-128 codes, ook bij de aanmaak of combinatie van goederen.

Geavanceerd stock- en locatiebeheer

We stemmen de vervaldata op elkaar af bij de verwerking van gemengde producten. In overleg met jouw bedrijf verwerken we goederen volgens FIFO (first in – first out), FEFO (first expired – first out), LIFO (last in – first out, of ‘stack’) of afgestemd op jouw specifieke vraag.

Opslag van basisproducten en afgewerkte goederen

In elke gekoelde ruimte (zowel opslag als productie) monitoren we de temperatuur continu. Bij overschrijding van kritieke temperaturen krijgt de werkleider onmiddellijk een bericht op zijn smartphone. Binnen het halfuur is hij of zij ter plaatse om de situatie te normaliseren. Je afgewerkte eindproducten slaan we op in een sterk gekoelde ruimte.

Respect voor de koudeketen

We verpakken in gekoelde ruimtes, wat het mogelijk maakt om producten met chocolade, room of andere temperatuurgevoelige producten veilig te verwerken.

Hoeven je voedingsproducten niet verwerkt te worden bij dezelfde temperaturen als in de opslag, dan brengen we ze in batches binnen. De temperatuur van afgewerkte producten blijft zo altijd ruim onder de kritische grens tot ze weer naar de opslag worden gebracht.

Halal

De productiehal van Maatwerkbedrijf BWB voldoet aan de strenge vereisten voor halal. Daarvoor kunnen we een HFCE-certificaat voorleggen. Tijdens minstens 1 jaarlijkse audit worden de omstandigheden voor de stockage, verwerking en distributie van halalproducten geïnspecteerd. Onder meer de afstand tot de andere producten speelt daarbij een rol.

Wij helpen je graag met

Onze straffe mensen inzetten in jouw bedrijf?

Laat ons weten waarvoor je extra handen en slimme technologische oplossingen nodig hebt, en we bezorgen je een voorstel op maat.

Schakel ons in voor je verpakkingsopdracht

Maatschappelijk verantwoord

Je kiest bij Maatwerkbedrijf BWB voor lokale, sociaal verantwoorde tewerkstelling in een bedrijf waar diversiteit, inclusiviteit en duurzaamheid voorop staan. Dankzij jou krijgen onze mensen hun afstand tot de arbeidsmarkt vlot overbrugd.

Flexibel inzetbaar

Pieken en dalen in je productie? Seizoensgebonden werk? Of opdrachten die heel specifieke skillsets vereisen? De teams van Maatwerkbedrijf BWB zijn flexibel in alle opzichten. Schakel hen in en geef je bedrijf maximale groeikansen.

Gecertificeerde kwaliteit

De eindproducten die we leveren, maar ook de manier waarop we onze diensten uitvoeren en hoe onze mensen worden gecoacht: bij Maatwerkbedrijf BWB ben je zeker van topkwaliteit in elke schakel van de productie. We zijn trots op de kwaliteitscertificaten die dat erkennen.

Lokaal

Met Maatwerkbedrijf BWB hou je je productie lokaal. Dat scheelt een hoop transportkosten én CO2-uitstoot. Onze gebouwen liggen in de buurt van de A12 Antwerpen-Brussel, een belangrijke logistieke ader.