Maatwerkbedrijf BWB vzw

Nijverheidsstraat 15/2, 1840 Londerzeel
052 52 27 00
info@maatwerkbedrijfBWB.be
BE 0407.642.104)

Meer dan 5 miljoen verpakkingen in één jaar

Sinds 1946 produceert Volys kant-en-klare kip- en kalkoenproducten. Midden 2018 besliste het bedrijf om BWB in te schakelen om een deel van het gamma te labelen, te verpakken en klaar te maken voor verzending. “Tot dan deden we dat inhouse, maar we zijn blij dat we nu op BWB kunnen rekenen voor ondersteuning op zo’n grote schaal”, vertelt Thierry Boi, Head of Procurement & Logistics bij Volys.

Verzending naar Engeland en het Midden-Oosten

Thierry: “Wij maken voedingsproducten op basis van gevogelte. Het gaat dan steeds om producten met een toegevoegde waarde, dus geen rauwe kip of kalkoen, maar afgewerkte producten. Een van onze pijlers is het broodbeleg. Verschillende variëteiten kalkoen- en kipfilet, met bijvoorbeeld pikante kruiden, maar ook kipbereidingen met champignons, en dergelijke meer.

Ons charcuteriegamma leveren we aan 30 landen, binnen en buiten Europa. En precies voor dat gamma rekenen wij op BWB. Want onze verschillende afnemers hebben allemaal hun eigen branding, hun eigen labels. Eén basisproduct kan terechtkomen in een tiental verschillende verpakkingen. BWB labelt en verpakt die producten op maat van onze klanten, en maakt ze klaar voor verzending. Naar het Midden-Oosten bijvoorbeeld, of naar Engeland.”

800 ton charcuterie gelabeld

“Tot midden 2018 verpakten en labelden wij inhouse. Maar het altijd wisselen tussen grote en kleinere productieseries creëerde voor ons een bottleneck. En zo zijn we bij BWB terechtgekomen. In 2018 was het plan om 320 ton grondstoffen naar BWB te verzenden. Van die 320 ton vlees zouden 2 miljoen consumentenverpakkingen worden gemaakt. Dus telkens een welbepaald aantal grammetjes charcuterie om te labelen, verpakken en verzenden. Dat was toen ons uitgangsscenario op jaarbasis.

Inmiddels zijn we 6 jaar verder, en ik heb het even nagekeken: in 2023 hebben we 5.200.000 verpakkingen langs BWB laten passeren. Goed voor 800 ton producten.”

Accuraat, proactief en punctueel
“Sowieso is de samenwerking met BWB voor ons een succesverhaal. Sinds we begonnen zijn, is onze samenwerking alleen maar gegroeid: bijna een verdrievoudiging van wat we oorspronkelijk voor ogen hadden.”

En we zijn heel tevreden over hoe alles loopt. De mensen van BWB zijn ongelooflijk accuraat en punctueel.

“Wat we ook op prijs stellen, is dat ze heel proactief zijn: als er een probleem is, moeten wij dat niet zelf ontdekken.”

Ze signaleren ons wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden.

De communicatie verloopt heel vlot. De medewerkers weten perfect welke mensen ze binnen Volys moeten aanspreken voor welk thema, of dat nu logistiek, procurement, planning of kwaliteit is. En de snelheid van hun respons is ongezien: dat heb ik bij geen enkele andere businesspartner.

Het engagement van het team dat bij ons werkt, is gewoon enorm. Ik beschouw hen als onze eigen werknemers, BWB is voor ons een verlengde van Volys.”

Interessant? Deel het met je vrienden!