Maatwerkbedrijf BWB vzw

Nijverheidsstraat 15/2, 1840 Londerzeel
052 52 27 00
info@maatwerkbedrijfBWB.be
BE 0407.642.104)

Over BWB

Meer dan een halve eeuw geschiedenis

Werken met doelgroepmedewerkers

Win-win voor jou, onze mensen en de maatschappij

Maatwerkbedrijf BWB is een warm bedrijf met meer dan een halve eeuw geschiedenis. Ons verhaal begon in 1971, toen nog onder de noemer Beschuttende Werkplaats Bouchout. Het zijn de beginletters van die oorspronkelijke naam die vandaag overblijven in ons logo. Wat in al die jaren onveranderd is gebleven? Dat vatten we in twee woorden samen onder dat logo: we creëren kansen.

IJzersterke productiepartner

Maatwerkbedrijf BWB is een ijzersterke productiepartner die jouw opdracht uitvoert met de hoogste kwaliteit, op tijd, voor een competitieve prijs. Heeft je bedrijf nood aan extra productiecapaciteit? Wij hebben 12.000 vierkante meter productievloer ter beschikking.

Schakel Maatwerkbedrijf BWB in voor het verpakken of herverpakken van voeding of niet-voeding, voor het labelen van producten of voor het vouwen van displays.

Stockbeheer, orderpicking, customisatie en verzending: bij Maatwerkbedrijf BWB staan we in voor elk onderdeel van je e-commerceproces.

Voor montage en assemblage hebben we de behendigste handen in huis, en ook voor landschapsinrichting en -onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres: van gras maaien tot bomen vellen.

Alle diensten die Maatwerkbedrijf BWB aanbiedt, voeren we ook uit op jouw locatie.

Maatwerkbedrijf BWB in cijfers

0
m² eigen productievloer
0
verschillende locaties
0
gewone palletplaatsen
0
gekoelde palletplaatsen
0
sterke arbeiders
0
fantastische begeleiders
+ 0
jaar Maatwerkbedrijf BWB
+ 0
trouwe klanten

De magie van maatwerk

Maatwerkbedrijf BWB Londerzeel

Werken met doelgroepmedewerkers

Bij Maatwerkbedrijf BWB creëren we groeikansen voor onze doelgroepmedewerkers. Ze maken actief deel uit van de maatschappij en dragen hun steentje bij, waarop ze uitermate trots zijn. Onder begeleiding van onze maatwerkcoaches halen ze het beste uit zichzelf.

Ze groeien op professioneel en persoonlijk vlak, leren nieuwe skills en krijgen de kans om op hun eigen unieke manier mee oplossingen te zoeken voor de aangeboden uitdagingen. We polsen regelmatig naar de tevredenheid van onze medewerkers en sturen bij indien nodig. Dat onze mensen goed in hun vel zitten, is voor ons essentieel.

Minstens even belangrijk is de structuur die een vaste job in hun leven brengt. Het is voor hen een houvast in een soms onvoorspelbare maatschappij, een warm nest, een tweede familie.

Als begeleider of expert werken voor een maatwerkbedrijf

Bij Maatwerkbedrijf BWB creëren we groeikansen voor onze begeleiders en ondersteunende expertfuncties. Bij ons vinden ze zinvol werk in de social profit-sector, heel gevarieerde opdrachten en kansen om hun eigen vaardigheden verder te ontwikkelen.

De unieke mix tussen productie en de sociale dimensie van de jobs bij Maatwerkbedrijf BWB maken elke dag anders – van eentonigheid is nooit sprake. De warme werkomgeving maakt voor heel wat van onze medewerkers het verschil.

Maak kennis met ons team
Voeding herverpakken bij maatwerkbedrijf BWB Londerzeel

Groeien met de hulp van een maatwerkbedrijf

Bij Maatwerkbedrijf BWB creëren we groeikansen voor klanten. We leveren kwalitatieve diensten, op tijd, voor een goede prijs.

Bij ons kan je rekenen op continuïteit, zelfs als die er in je eigen sector niet is. We vangen pieken in je productie flexibel op of helpen met kleinere series waarvoor je zelf geen capaciteit hebt. Zo kan jij élke groeikans grijpen, in de wetenschap dat wij je versterken wanneer dat nodig is.

De jarenlange samenwerkingen die we met onze klanten koesteren, is het beste bewijs dat die continuïteit z’n vruchten afwerpt.

Mee in de maatschappij

Tot slot creëren we op al die manieren groeikansen voor de maatschappij. In de eerste plaats voor onze doelgroepmedewerkers: wie in onze gejaagde, snelle maatschappij moeilijker zijn draai vindt, kan hier op eigen tempo mee bijdragen.

Heel wat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan dolgraag aan het werk – als ze de kans krijgen. Na school kunnen ze hier starten in een ondersteunende omgeving, in plaats van thuis te zitten en te moeten rondkomen van een uitkering.

Hier krijgen ze een mooi loonpakket, begeleiding in hun job, en tot slot: hier smeden ze vriendschappen voor het leven.

Over maatwerkbedrijf BWB in Londerzeel

Historiek

2024

Het gebouw in Londerzeel wordt gemoderniseerd, en Maatwerkbedrijf BWB krijgt een nieuw logo én een nieuwe site. Maak jij vanaf hier deel uit van onze tijdlijn?

2023

Directeur Bert Verschuren neemt het roer van Maatwerkbedrijf BWB over.

2021

De 50ste verjaardag van BWB viert de hele BWB-ploeg met een familie-uitstap naar het Duitse pretpark Phantasialand.

2018

Opstart van de klant Volys, expert in kip- en kalkoenproducten. Wij voeren volautomatische labeling door voor de kleinere productiereeksen voor de exportmarkt van Volys.

2015

Ontstaan van de groendienst: Maatwerkbedrijf BWB stuurt groenteams uit voor het onderhoud van parken en tuinen.

2011

Steeds meer teams van BWB gaan aan het werk op locatie, om de medewerkers van andere bedrijven ter plaatse te ondersteunen.

2005

BWB blijft groeien en beslist om een bedrijfsgebouw in het industriepark van Londerzeel bij te huren: het huidige adres. Daar starten we ook met Medium Care- en High Care-activiteiten.

2001

Start e-commerce set-up voor Nespresso. Tot 2016 samen met Nespresso de groeimarkt van koffie vanuit Londerzeel bediend, tot het te groot werd om binnen BWB verder op te volgen.

1999

Jan Hoefnagels gaat met pensioen. In zijn plaats komt directeur Peter Van Speybroeck.

1980

Directeur Lucien Vandendriessche geeft de fakkel door aan Jan Hoefnagels. Het komende decennium wordt handwerk aangevuld met machinewerk. Het magazijn wordt uitgebreid.

1976

Na 5 jaar zijn er al 120 doelgroepmedewerkers aan het werk bij BWB. Het gebouw wordt te klein, en voor een 20-tal werknemers wordt extra werkruimte gevonden in het oude schooltje van Westrode.

1971

Officiële start van de ‘Beschuttende Werkplaats Bouchout’ in de plantentuin van Meise. Directeur Lucien Vandendriessche en pastoor Jan Hoefnagels begeleiden 13 doelgroepmedewerkers in hun werk.

Waarom kiezen voor BWB?

Simpel: omdat wij bijdragen aan jouw succes, op een 100% maatschappelijk verantwoorde manier. Lokaal, kwaliteitsvol, met respect voor je deadline én je budget.

Wij zijn niet bang voor deadlines. Deadlines zijn bang voor ons.

We zijn het gewend om klanten uit de nood te helpen en steken zonder probleem een tandje bij als jouw deadline krap blijkt. We leveren ‘on time in quality in full’, en daarmee is de kous af.

We zijn je meest flexibele partner.

Heeft je bedrijf geregeld nood aan extra productiecapaciteit of zoek je een productiepartner voor kleinere series? Run je een start-up of een scale-up met ambitie? Wij groeien met je mee. We passen ons aan jouw pieken en dalen aan, en switchen vlot tussen opdrachten wanneer dat nodig is. Op zoek naar een extra team om bij jou ter plaatse in te schakelen? Kan ook. Flexibel dus.

We houden je productie lokaal.

Waarom vrachtwagens heel Europa rondsturen, als je je product gewoon in België kan laten aanpakken, voor een even concurrentiële prijs en waarschijnlijk met een betere kwaliteit? Juist. Plus: we zijn strategisch erg goed gelegen. In de buurt van de A12 Antwerpen-Brussel, een belangrijke logistieke ader.

We gaan voor duurzaam.

En dat uit zich op allerlei vlakken: we experimenteren met recycleerbare of composteerbare verpakkingen en leggen de nadruk op verpakken in karton. We sorteren al ons afval. In onze gebouwen brandt ledverlichting en verlagen we ons energieverbruik waar mogelijk met intelligente systemen. En natuurlijk kiest ook ons groenteam altijd voor de – welja – groenste optie. Dat zit in hun natuur.

We werken preciezer dan een Zwitsers uurwerk.

We werken precies, correct en efficiënt. Elke handeling voeren onze mensen op exact dezelfde manier uit, met dezelfde focus. En ook onze hardware en machines hebben hun betrouwbaarheid ruimschoots bewezen. Daarnaast laten we custom-made software ontwikkelen die het correcte verloop van onze productie garandeert. Zo leveren wij hoogstaande kwaliteit voor een competitieve prijs.

Onze technologie, op maat van jouw bedrijf.

Onze klanten leggen ons geregeld ingewikkelde technische vragen voor. Vinden we geweldig! Onze technische specialisten brainstormen en ontwikkelen productielijnen, programma’s of andere oplossingen op maat van jouw opdracht.

Onze kwaliteit is ongeëvenaard.

‘Dat kunnen wíj zelfs niet’, fluisteren klanten weleens vol bewondering. We laten niets aan het toeval over. Onze ‘highcare’-afdeling voor de voedingssector is een schoolvoorbeeld van respect voor hygiëne, de HACCP-normen, traceability en de koudeketen.

Ook non-foodopdrachten brengen we tot een onberispelijk einde. Altijd. En daar zijn we trots op.

Voeding verpakken

Onze straffe mensen inzetten in jouw bedrijf?

Laat ons weten waarvoor je extra handen en slimme technologische oplossingen nodig hebt, en we bezorgen je een voorstel op maat.