Maatwerkbedrijf BWB vzw

Nijverheidsstraat 15/2, 1840 Londerzeel
052 52 27 00
info@maatwerkbedrijfBWB.be
BE 0407.642.104)

‘Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn carrièreswitch’

Na bijna 30 jaar in de transportsector maakte Lode Fleurackers de switch naar een job als maatwerkcoach. En dat bevalt hem prima: “Ik zou het iedereen aanraden. Ik heb het zelfs zopas nog aangeraden aan een vroegere collega uit de transportwereld (lacht).”

Montage of recyclage

“Meestal ben ik met mijn team maatwerkers aan de slag bij Decathlon: daar controleer ik de fietsen die ze gemonteerd hebben, alvorens ze naar de winkel gaan. We laden dan de vrachtwagen in, verwittigen de transporteur wanneer alles vertrekkensklaar is, en ik maak de vrachtbrieven en verzendnota’s in orde. Als het nodig is, stuur ik de mannen bij. Gemiddeld monteert elk teamlid 20 fietsen per dag. Sommige dagen ligt dat aantal nog hoger – maar ons opjagen heeft geen zin: er kunnen maar 120 fietsen in een oplegger.

Vandaag ben ik toevallig met een ander team aan de slag voor recyclage en logistieke ondersteuning bij Krëfel: het materiaal dat binnenkomt, halen onze maatwerkers uit de kartonnen dozen en scannen ze in. Daarna kan het naar de stockagelift, waar het verder door Krëfel-personeel wordt verwerkt. Leeg karton en piepschuim ruimen wij op. Simpele jobkes, maar het kost allemaal wel veel tijd.”

“Ik heb pas een opleiding tot maatwerkcoach afgerond. Daar heb ik serieus van bijgeleerd!”
Opleiding tot maatwerkcoach

“Ik kende het reilen en zeilen in maatwerkbedrijven al van toen ik nog vrachtwagenchauffeur was. Ik reed vroeger voor een drukkerij en moest dan soms displays en dergelijke ophalen die maatwerkers voor ons assembleerden. Ik was toen al onder de indruk van de deadlines die die mannen konden halen. Dat mijn team zo snel en precies werkt, verbaast me dus helemaal niet.

Ik heb wel pas een opleiding tot maatwerkcoach afgerond. Daar heb ik serieus van bijgeleerd! Je krijgt inzicht in de symptomen en uitdagingen waar maatwerkers met bijvoorbeeld autisme of ADHD mee kampen, en heel praktische tips om daarmee om te gaan.

Een job als maatwerkcoach: ik kan het iedereen aanraden. Ik heb het zelfs zopas nog aangeraden aan een vroegere collega uit de transportwereld (lacht). Wat voor mij natuurlijk ook een groot pluspunt is aan mijn nieuwe carrière, is dat ik hier heel dicht bij huis werk. Op 10 minuutjes ben ik thuis: een zaligheid. Maar vooral: bij Maatwerkbedrijf BWB word je echt aanvaard als mens, je krijgt veel respect en bent geen nummer. Ook het grote samenhorigheidsgevoel is fijn. Nee, ik heb nog geen minuut spijt gehad van mijn carrièreswitch. Misschien alleen dat ik het niet vroeger heb gedaan!”

Interessant? Deel het met je vrienden!