Maatwerkbedrijf BWB vzw

Nijverheidsstraat 15/2, 1840 Londerzeel
052 52 27 00
info@maatwerkbedrijfBWB.be
BE 0407.642.104)

“Ik heb veel mensen zien komen en gaan, én ook veel mensen zien terugkeren”

Na 5 jaar in een werkplaats die de deuren ging sluiten, kwam Eric Van Nieuwenhove in 1987 terecht bij BWB. En daar ging hij nooit meer weg, tot hij onlangs – na een prachtige carrière van 37 jaar – met pensioen ging. En het liefst, zo vertelt Eric, was hij nog langer bij BWB gebleven.

Voordeelverpakkingen

“Ik deed mijn werk bij BWB heel graag, ik was actief in de productie. Ik zat aan de lopende band en verpakte daar allerlei producten samen in voordeelverpakkingen. Jarenlang verpakte ik koffie voor Nespresso: dat vond ik heel plezant.

De laatste jaren waren de producten heel uiteenlopend: van maandverband tot koekjes. Voor mij was het belangrijk dat ik dat werk zittend kon doen, om fysieke redenen. Wat ook praktisch was, is dat ik er geraakte met het openbaar vervoer. Ik woon 2 stations verder, in Buggenhout.”

Verkozen werknemersafgevaardigde

“In 1990 ben ik lid geworden van de ondernemingsraad en het Comité voor preventie en beveiliging op het werk. Ik nam deel aan vergaderingen, we formuleerden adviezen en tips rond veiligheid en preventie. Later werd ik secretaris: ik noteerde alles wat werd gezegd. Het contact met de collega’s is ook altijd heel fijn geweest.

We deden regelmatig uitstappen: het ene jaar een culturele uitstap, het andere bezochten we dan een pretpark. De mooiste herinneringen heb ik aan onze tweedaagse uitstap naar het Duitse pretpark Phantasialand.

Ik heb veel mensen zien komen en gaan, én ook veel mensen zien terugkeren trouwens. Ik heb twee bazen in pensioen zien gaan… Of ik al plannen heb voor mijn pensioen? Nee, helaas. Eigenlijk heb ik het mij al beklaagd: ik was graag nog langer bij BWB gebleven.”

“De mooiste herinneringen heb ik aan onze tweedaagse uitstap naar het Duitse pretpark Phantasialand.”

Interessant? Deel het met je vrienden!